13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Těstovinový salát s pečeným masem

Název Množství a jednotka
těstoviny 250 g
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 200 g
šunka 50 g
nakládané okurky 5 ks
červená cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny - vrtule nebo kolínka - uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a dáme do větší mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, zbytky nakrájeného pečeného, nebo klidně smaženého masa, na proužky nakrájený tvrdý sýr (goudu, eidam, leerdammer, ementál, čedar), najemno nakrájené kyselé okurky a červenou cibuli, přidáme podle chuti kapary, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžičky kečupu, majonézu, jogurt, opepříme a vše promícháme. Podle potřeby dosolíme.


 


RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové v paprikách a rajčatech

Postup: vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a oparikujeme (můžeme i pálivou... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnové zelí

Postup: Větší kedlubny oloupeme, umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, nebo... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...